Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Для коломийської “десятки” передали реанімобіль на передову

Сьогодні, 6 грудня, бійцям 10 окремої гірсько-штурмової бригади передали реанімаційний автомобіль, який рятуватиме життя нашим захисникам.

Пише Інформатор.

Протягом трьох місяців ГО “Громадська ініціатива Галичини” збирала кошти на авто. Як розповіла волонтерка організації Людмила Лінник, збір був тривалим і доволі тяжким, хотіли зібрати 650 тисяч гривень. На придбання машини витратили 13 тисяч євро, решта пішла на укомплектування та технічне обслуговування.

“До збору долучалися дуже різні люди, це було зворушливо. Були надходження з кешбеку, приходили великі суми коштів від абсолютно незнайомих людей, маленькі діти проводили благодійні ярмарки та приносили нам гроші. Це був величезний народний збір. Хоч ми й не Притула, але ми теж круті”, — поділилася Людмила Лінник.

Авто не нове, але в хорошому стані, привезене з Франції. Голова правління “Громадської ініціативи Галичини” Леся Качурова каже, що це вже 110 машина, привезена для наших бійців. Її укомплектували, доробили, провели технічне обслуговування та поставили дефібрилятор.

“Автотранспорт для війни — це не розкіш, а постійний розхідник. Це постійна потреба, безпека та мобільність для наших бійців. Нашим військовим потрібно багато різної техніки, бронежилети, генератори, зігрівайки. Маємо багато дрібних потреб, але з великих зборів — це спецтехніка, старлінки”, — зазначила Леся Качурова.

Символічно, що саме сьогодні, 6 грудня, у День Збройних Сил України авто відправиться на Бахмутський напрям, де зараз перебуває “десятка”.

Старший лейтенант Максим Гринь розповів, що “швидка” потрібна для евакуації, адже здоров’я бійця — основа наших сил, а надання першої допомоги — основа ЗСУ. Захисники вже мають 1 реанімобіль, але оскільки батальйон великий, була потреба в ще одному такому авто. Максим вдячний всім, хто доєднався до збору. Каже, що на передовій із сервісом трохи проблематично, а тут мають повністю укомплектоване авто.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору