Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Паперові пістолети та картонні літаки: До Дня Збройних Сил України відкрили виставку моделей військової техніки

Сьогодні, 6 грудня, в Івано-Франківську презентували виставку-конкурс моделей військової техніки. Учасниками стали учні шкіл та закладів професійно-технічної освіти, а також вихованці гуртків.

Повідомляє Інформатор.

Виставка проводиться на 2 поверсі краєзнавчого музею. На ній представленні близько 100 робіт, які виконали юні розробники віком від 5 до 16 років.

Це вже п’ятий рік проведення конкурсу, але цьогоріч, як кажуть організатори, він особливий. Адже військова тематика як ніколи актуальна. Директорка Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Христина Чепа каже, що за 5 років діти зрозуміли, чому важливо святкувати такі дні, як День ЗСУ. Також виставка ознайомлює відвідувачів з історією і досягненнями військової техніки.

До прикладу, 15-річний Василь Шкраб’юк створив моделі автоматів старого зразка, а зараз займається розробкою нових макетів зброї. Хлопець проживає в Тлумачі, де 8 років вже навчається в технічних гуртках. Макетуванням зброї почав займатися 4 роки тому.

Для своїх виробів використовує фанеру, дерево, пластик, заклепки і дротики. Рукоять до пістолета, до прикладу, створив із паперу. Хлопець шукає шаблони для зброї в інтернеті, а потім сам все розкреслює, щоб макет був зручний і грамотно складений.

На виставці взяли участь діти з Калуша, Богородчан, Надвірної, Тлумача, Коломиї, смт. Солотвин, Городенки та Івано-Франківська. Усі макети будуть оцінювати журі відповідно до категорії: роботи молодших учасників розглядатимуть як ідею та бачення техніки, для старших — в оцінку буде входити деталізація та точність відтворення копії.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору