Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Зранку в Івано-Франківську зупинили 9 котелень

В Івано-Франківську сьогодні, 6 грудня, зранку зупинили рекордну кількість котелень.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу міського голови.

Про те, що зупинили 9 котелень повідомила на оперативній нараді директорка Департаменту стратегічного розвитку Зореслава Гелеван.

Причини – перебої електропостачання.

“Це Набережна, Пулюя, Тополина, Військових ветеранів, Бельведерська 61 та 49, Чубинського, Колодіївка, Джерельна. Також були звернення щодо теплопостачання. Наразі, станом на вчора, їх було 100. З 71 щодо відсутності опалення по стояку, решту звернень щодо рушникосушок”, – відзвітувала директор Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи зі ЗМІ, комунікації з мешканцями Зореслава Гелеван.

Зі слів заступника міського голови Руслана Гайди, проблему із котельнею на Набережній вдалося вирішити лише частково. Вона працює лише вночі – з 22.30 до 6 ранку. Вдень – нестабільна подача світла, тому з її запуском виникли проблеми.

Зараз проблему вирішують. Про це розповів директор філії АТ “Центральна” “Обленерго” Ігор Пархуць. Разом з “Теплокомуненерго” енергетики пропрацювали механізм поділу котелень на підгрупи. Згодом, котельні, можливо, переведуть в окрему групу для створення однієї спільної черги, щоби зменшити їх відключення.

“Об’єкти, які мають живлення постійне, – великої потужності котельні. Наприклад, на Симоненка 3, Тролейбусній, Федьковича мають прямі живлення від високовольтних підстанцій. Ці котельні не попадають в графіки, вони мають пряме живлення від високовольтних підстанцій. Котельні на Набережній 4, Пулюя 1, Хриплинській, 11 – невеликої потужності, що живляться від трансформаторних підстанцій. Вони не мають прямих ліній і автоматично вони також попадають під вимкнення. Ми напрацьовуємо всі механізми. До прикладу, можливо, треба звести всі котельні в єдину групу, яка буде так і називатись – черга котелень”, – зазначив Ігор Пархуць.

До теми: Теплу бути. У Франківську вирішать проблему з котельнями, які зупинялися через вимкнення світла.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору