Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому 4 чергу вмикають і вимикають не за графіком

У години пікового споживання, 4 чергу можуть вимикати повністю. Але попри графіки планових вимкнень, 4 черга не завжди регулюється вказаними годинами. У чому ж причина? 

Розповідає Інформатор, посилаючись на пресслужбу “Прикарпаттяобленерго”.

На чотири черги Івано-Франківської області розподілено 80% навантаження. Інші 20% припадають на лінії, які живлять критичну інфраструктуру.

До четвертої черги входять адреси, де технічні можливості дали змогу відокремити їх від ліній з об’єктами критичної інфраструктури. Застосовується за потреби в години пікового споживання.

Четверта черга вмикається і вимикається вручну, тож до “рубильників” треба час, щоб доїхати. Тому вимкнення можуть відрізнятися від графіку до 40 хвилин, залежно чи є на дорогах затори тощо. Якщо адреса одразу в двох чергах – її вимикатимуть лише за однією з них. При цьому енергетики зазначають, що відповідно до звернень споживачів, черги постійно оновлюються та доопрацьовуються.

Можливі також зміни адрес в чергах після аварійних ситуацій у випадках тимчасових перемикань між приєднаннями. Це явище тимчасове.

Читайте до теми: Чим четверта черга вимкнень відрізняється від інших

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору