Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що робити, якщо замість паспорту в “Дії” вимагають паперовий зразок

Буває, що в магазині продавці не приймають документи в “Дії” та погоджуються лише на паперовий варіант. Така ситуація може виникнути в будь-якій установі. Зараз це питання стало ще більш актуальним, коли в переселенців могли залишитись чи бути знищеними всі дані вдома, а на телефоні залишилися лише електронні документи.

Пише Інформатор.

Про те, що робити, якщо ваші документи у застосунку “Дія” відмовляються визнавати, розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік:

“Згідно нормам чинного законодавства, всі документи в “Дії” мають повну юридичну силу. Якщо якась установа відмовляється використовувати цифровий документ, можна викликати поліцію та фіксувати факт правопорушення.

З “Дією” співпрацюють понад 7 тисяч державних установ та компаній, всі вони визнають цифрові документами. Ми давно перестали отримувати сигнали з приводу відмов. Бувають лише точкові випадки, пов’язані з людським фактором. У такому випадку зазвичай достатньо викликати керівника, який нагадає, що в Україні працюють цифрові документи”.

У застосунку зберігаються водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти, документи про вакцинацію та інші дані. Усі вони в електронному вигляді юридично підтверджені Постановами Кабінету Міністрів України.

До слова, до 2024 року планується перевести 100 % державних послуг у Дію. Тож тепер ви знаєте, що робити, коли ваші електронні документи не хочуть визнавати.

Читайте також: Менше витрачали на їжу, але більше на техніку — статистика покупок українців від ПриватБанку

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору