Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У разі блекауту оператори мають забезпечити зв’язок на три доби

Якщо росія буде надалі обстрілювати нашу інфраструктуру, а в мережі будуть проблеми з електропостачанням – оператори зв’язку мають зарезервувати критичні точки мінімум на три доби.

Пише Інформатор з посиланням на коментар голови Держспецзв‘язку Юрія Щеголя.

У нас працює понад 82% базових станцій, якщо не враховувати Луганську і Херсонську область, де відновлюється потихеньку. Після масованого ракетного удару у нас там працювало близько 45% базових станцій. Дійсно проблема в тому, що не можна під кожну базову станцію розмістити генератор. Коли зникає світло, всі з Wi-Fi мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію і там, де є резервування на 2 години, вона працює пів години. На виконання рішення РНБО і відповідного указу президента, що всі оператори мають зарезервувати критичні точки мінімум також на 3 доби, на сьогодні ця робота проводиться національним центром управління, національним регулятором, всіма регуляторами, провайдерами, підводяться мережі до пунктів незламності”, – повідомив Юрій Щеголь.

До слова, кожен “Пункт незламності ” також має бути зарезервований зв’язком мінімум на 3 доби, тому зараз оператори намагаються налагодити цю функцію.

Читайте також: Як не пропустити сигнал повітряної тривоги, коли немає світла?

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору