Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Морози до –50 градусів і 10-метровий сніг. Синоптикиня розповіла, яким прогнозами вірити

Щороку заголовки деяких ЗМІ рясніють приголомшливими прогнозами на зиму. Мовляв, морози будуть до -50 градусів, випаде 10-метровий сніг. Синоптикиня Наталка Діденко пояснила, чому не варто панікувати, дивлячись на такі заголовки. 

Повідомляє Інформатор.

Як пише синоптикиня, такі дані подають, посилаючись на британських чи американських вчених. Однак вірити буквально цьому не слід.

“Мільйон разів я пишу, розказую, пишуть, роз’яснюють метеорологи-професіонали, що не варто буквально довіряти прогнозам погоди, довшим, аніж на одну-три доби, максимум тиждень. І що є, звичайно, довгострокові прогнози, але вони дуже умовні, часто в стадії розробок і практичної, “людської” користі особливо не приносять. І що я з величезною повагою ставлюся до науковців, які працюють над цією надскладною проблемою”, – каже Наталка Діденко.

З її слів, писати подібні дурниці – зневажати людей, зокрема, бійців, волонтерів, врешті своїх близьких. Така неправдива інформація вселяє зневіру, сіє панку тощо.

“Так, зараз – зима. Так, взимку буває похолодання. Так, похолодання буває значним. Так, взимку бувають морози. Так, взимку випадає сніг. Так, морози до -30 градусів в Україні бувають. Так, зима – це холодно, літо – спекотно, весна – радість і квіти, осінь – жовте з червоним. Так, обов’язково треба готуватися до можливого сильного холоду, мінімізувати темряву навколо себе, продумати особисті варіанти убезпечення від холоду, відсутності води та відсутності світла й струму. Але це ми й так вже знаємо, більшість із нас давно вже живе, в м’яко кажучи, нелегких умовах”, – додає синоптикиня.

Однак готуватися до холоду слід без паніки й гайпу, а спокійно і розумно.

До теми: На горі Піп Іван температура повітря опустилася до -17°.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору