Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Папа Римський закликав менше витрачати на святкування Різдва, а жертвувати українцям

Папа Римський Франциск закликав менше витрачати коштів на різдвяні свята та подарунки цього року, а заощаджене пожертвувати українцям. Так допомогти пережити холод і голод взимку. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Reuters.

“Це чудово святкувати Різдво, але давайте знизимо рівень різдвяних витрат. Проведемо скромніше Різдво, зі скромнішими подарунками і відправимо те, що ми заощадимо, українському народові, який цього потребує”, – сказав понтифік під час аудієнції у Ватикані. Цим викликав у залі овації.

Папа Римський сказав, що мільйони мирних українців постраждали від найбільшого конфлікту в Європі з часів Другої світової війни й змушені боротися з вимкненням електроенергії, відсутністю тепла та води, а це спричинено російськими атаками на інфраструктуру.

“Давайте не забуватимемо. Різдво, так. У мирі з Господом, так. Але з українцями у наших серцях. Давайте зробимо для них цей конкретний жест”, – додав він.

Нагадаємо, у листопаді Папа Римський сказав, що жорстокість на війні проти України не притаманна російському народові. А сам він поважає росіян та “російський гуманізм”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору