Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що сталося з бізнесом на Прикарпатті за пів року – результати на форумі в Івано-Франківську

Сьогодні, 15 грудня, в Івано-Франківську розпочався дводенний міжрегіональний бізнес-форум, на якому презентують підсумки розвитку підприємств у нашій області.

Пише Інформатор.

На заході зібралися представники бізнесів на Прикарпатті та релокованих підприємств, представники громад Франківщини, урядовці та міжнародні і регіональні партнери, що готові поділитися своїм досвідом.

Керівниця проєкту “Розвиток бізнес-сектору України” Леся Круп’як розповіла, що протягом пів року було проведено 8 бізнес-турів. Серед напрямів: деревообробка, сільське господарство, харчова промисловість, IT-сфера та інші.

“Багато результатів отримали в сільськогосподарській сфері, зокрема для представників молочної продукції. Також був кейс, коли виробництво кондитерських виробів уклало угоду з прикарпатським підприємством, що здійснює сушку фруктів і ягід. У результаті бізнес-туру підприємці з Краматорська відкрили свою кав’ярню в Івано-Франківську”, – розповіла Леся Круп’як і додала, що сьогодні на форумі очікуються 250 учасників. Залучили також громади з інших областей, щоб Прикарпаття могло перейняти досвід.

Міський голова Руслан Марцінків поділився, що станом на сьогодні в Івано-Франківську функціонує 62 релокованих підприємства, де працюють близько 1300 людей. Підприємтсва надають роботу як переселенцям, так і місцевим мешканцям. Основна проблема зараз для них – вимкнення світла, тому просять зробити графік хоча б 8/8 годин.

Утім, попри вимкнення електроенергії, робота продовжується. Ось, до прикладу, фамілійний бренд сім‘ї Стовп’юків. Про нього нам розповів його голова Михайло Стовп’юк.

20 років тому пан Михайло на батьківському подвір’ї розпочав виробництво, а сьогодні на Франківщині розвивається бренд крафтової продукції на Прикарпатті. В асортименті продукції фіточаї, напої з цикорію, медові драже, гриби, приправи. Скоро планують відновити виробництво лікувальних бальзамів, які будуть виготовляти на Верховинщині. Іншу продукцію створюють в селі Спас на Коломийщині.

Представник решетилівської майстерні художніх промислів “Соломія” Владислав Колінченко розповідає, що виробництво займається локальними ремеслами: вишивкою та килимарством. У майстерні спеціалізуються на ручному ткацтві, коли на вертикальних верстатах без жодної механізації виготовляють від найпростіших орнаментів до портретів. Цей метод потребує відповідних знань, але таким чином майстерня хоче показати, що й власне виробництво можна перетворити в бізнес. Підприємство розміщується на Полтавщині, але на Прикарпатті хотіли би знайти партнера, тому й взяли участь у форумі.

Бізнес-форум триватиме сьогодні та завтра. В рамках заходу планують панельні дискусії на економічні теми.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору