Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Якщо не буде зв’язку та інтернету, зі “швидкою” можна зв’язатися через радіозв’язок

У разі відсутності мобільного зв’язку та інтернету бригади екстреної медичної допомоги будуть використовувати радіозв’язок.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на генерального директора КНП “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Мирона Матейка.

Як розповів гендиректор, радіозв’язок як альтернативу іншим мережам між обласною диспетчерською службою та бригадами забезпечили ще 2 роки тому в гірських районах Прикарпаття. Через вимкнення електроенергії та перебої зі зв’язком, таку практику вирішили перенести й на інші населені пункти.

“Свого часу служба екстреної медичної допомоги відмовилась від використання радіозв’язку на користь автоматизованої системи, яка працює через інтернет. Вона значно зменшила навантаження на працівників диспетчерської служби та забезпечила оперативнішу передачу викликів бригадам. Проте як резервний варіант комунікації радіозв’язок є необхідним. Тож близько двох років тому ми забезпечили його функціонування в гірських районах. Тепер же, щоб мінімізувати вплив нинішніх проблем зі зв’язком на процес надання екстреної медичної допомоги, ми вирішили продовжити цю практику в обласному центрі та інших населених пунктах”, – сказав Мирон Матейко.

Уже майже половина бригад швидкої допомоги забезпечена раціями. Перш за все, йдеться про ті населені пункти області, де найгірша ситуація з постачанням електроенергії, роботою мобільного зв’язку та інтернету.

Фото ілюстративне

Читайте також: Як викликати швидку, коли 103 не відповідає?

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору