Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перевірив, але не до кінця. Містяни скаржаться на холод у школі, куди мер поїхав з “чорною п’ятницею”

Щоп’ятниці міський голова Руслан Марцінків проводить “інспекції” в школах, садочках, перевіряє стан вулиць, бульварів тощо. Сьогодні, 16 грудня, мер відвідав ліцей №22 та дошкільні заклади “Зернятко” та “Квітка Карпат”.

Пише Інформатор.

У садочку “Зернятко” ще донедавна не було укриття, але через повномасштабну війну було вирішено облаштувати укриття в одній із груп.

“Обставили вікна спочатку блоками, потім піском, накрили все це гарно клейонкою, щоби не замокав пісок. Все, у нас тут тепло, гарно, затишно”, — розповіла заступниця директора з господарської частини Тетяна Білецька.

Потім з інспекцією завітали до ліцею №22. Через вимкнення електроенергії там були проблеми з опаленням. Але, як зазначили в пресслужбі міського голови, це питання вирішили за допомогою генератора.

“22 ліцей, який найбільший в цьому районі. В ті часи, коли вимикають світло. Для того, щоби підтримувати ІТП і опалювати звісно не всю школу, а хоча б ті класи, де навчаються діти. Нагадую, що канікули ми запланували з кінця грудня по кінець лютого. Найважчі місяці, коли буде найнижча температура. Поки дітки вчаться в школі, пункти обігріву і укриття не використовується для мешканців. Як-тільки розпочнуться канікули, пункти обігріву і підвали будуть використовуватись для всіх, хто  цього потребуватиме”, — прокоментувала заступниця міського голови, директорка Департаменту освіти Івано-Франківська Вікторія Дротянко.

Міський голова також додав: “Тут більш-менш тепло. В садках взагалі тепло, в школі є певна проблема з індивідуально-тепловим пунктом, тому що він на генераторі працює. На жаль, коли ми ставили ІТП і робили по програмі НЕФКО, ми не прогнозували, що буде відключення світла. Але в принципі, основне, щоби зараз дитячі садочки тепленькі. Тому що через тиждень уже канікули у дітей у школах. І для нас дуже важливо, щоби наші заклади освіти були теплі з харчуванням. І щоби діти відвідували дитячі заклади”.

Утім, в коментарях під дописом про “Чорну п’ятницю” міського голови, коментарі та прогнози не такі втішні. Ірина Бродяк пише, що в 22 школі зараз дуже холодно, через що хворіють діти. Жінка скаржиться, що через низькі температури дитина не може вчитися офлайн.

Директор ліцею №22 Михайло Калинюк відповів, що наразі в школі дійсно існує проблема з теплом, і він неодноразово просив міську владу спробувати виправити проблему. І хоча генератор справді встановили, його потужності недостатньо, щоб забезпечити всі потреби закладу.

До слова, це не перший випадок, коли повідомляють про низькі температури в класах освітніх закладів. Але, як завжди, проблему обіцяють виправити.

Про це більше в матеріалі: У школах холодно, але в Департаменті освіти кажуть, що все в нормі

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору