Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга на вихідні. “Людина в пошуках справжнього сенсу”

Цього тижня пропонуємо вам книгу, яка стала неабиякою підтримкою для українців у час повномасштабної війни. До прикладу, в “Книгарні Є” на стометрівці вона вже розпродана, що лише підтверджує її популярність.

Пише Інформатор.

У книзі є детальні описи того, як виживали в’язні концтабору, в якому свого часу був ув’язнений сам автор, психолог Віктор Франкл. Це не книга для відпочинку, радше для вдумливого читання і розуміння. Тож перед тим, як братися за неї, майте на увазі, що деякі деталі можуть шокувати — проте саме завдяки чесності автора цей текст і є настільки глибоким і цінним.

Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить, що тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Поради людини, яка зазнала нелюдських випробувань, варті того, щоб бути почутими“, — йдеться в анотації.

Справжній сенс життя потрібно відкривати у навколишньому світі, радше ніж у самій людині або її власній душі. Буття людини завжди скероване до чогось або до когось іншого, – чи це сенс, який потрібно здійснити, чи інша людська істота, з якою потрібно зустрітися. Що більше людина забуває про себе, віддаючись виконанню справи чи коханню до іншої людини, то більш людською вона стає і тим повніше реалізує себе“, — це лише одна із цитат, на які можна сміливо розбирати всю книгу. Власне, через це її точно варто прочитати, особливо якщо ви відчуваєте себе на роздоріжжі й не знаєте, як знайти баланс між собою й подіями довкола.

Читайте також: Григорію Сковороді – 300. Що почитати цього легендарного філософа

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору