Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як доглядати за маленькою дитиною, коли відключили воду

Через перебої зі світлом та ймовірні вимкнення води виникають складнощі з доглядом за маленькою дитиною. Мешканцям радять запастися водою, дитячими вологими серветками, ватою та дізнатися, де найближчий колодязь. Як доглядати за маленькою дитиною в таких умовах?

Повідомляє Інформатор з посиланням на НЗСУ.

Гігієна немовлят

Дітям до 2 тижнів купання не потрібне. Треба лише протирати обличчя, шию, руки і пахову ділянку вологим ватним диском. Старшу дитину можна купати в теплій воді (приблизно 37 °C) без мила. Не обов’язково робити це щодня, бо сальні залози немовлят малоактивні.

Можна також протирати дитину вологими ватними дисками чи серветками – лише дитячими.

Заміна підгузків

Коли треба змінювати підгузки:

  • волога шкіра під підгузком
  • щойно виявили факт дефекації
  • з моменту зміни підгузка минуло понад 3–4 години
  • найближчим часом у вас не буде змоги змінювати підгузок

Обов’язково протріть дитину ватою, змоченою теплою водою, або дитячими серветками, й витріть шкіру насухо.

Вода для дитячих сумішей

Для розведення суміші слід використовувати тільки чисту питну воду. Найкраще підійде бутильована вода. Також можна кип’ятити водопровідну воду або воду з колонки.

Готову суміш використовуйте протягом 2 годин після приготування. Якщо вона стоятиме в холодильнику, то її слід спожити впродовж доби.

Очищення посуду та іграшок

Якщо дитині менше 2 місяців, вона народилася передчасно або ж має ослаблену імунну систему через хворобу, слід дезінфікувати посуд та іграшки щодня (або частіше). Їх можна кип’ятити протягом 5 хв чи тримати над парою або ж мити в посудомийній машині.

Для старших, здорових немовлят не обов’язково дезінфікувати посуд та іграшки – можна прости мити, протирати серветками, антисептиком із 70% вмістом спирту.

Гігієна дітей шкільного віку

Дітей слід привчити регулярно мити руки, чистити зуби двічі на день та щоденно митися. Коли доступ до води обмежений, важливо, аби діти мили теплою водою з милом або протирали вологими серветками руки, інтимні місця, ступні, зону під пахвами. Після цього – ретельно витертися індивідуальним рушником та вдягти чисту білизну.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору