В умовах частого вимкнення світла для приготування їжі мешканці стали використовувати пальники. Як ними користуватися, аби зменшити витрати газу?
Повідомляє Інформатор з посиланням на ютюб-канал “ПроПоходи”.
Порада № 1 – не лінуйтеся відрегулювати силу полум’я. Якщо вогонь буде надто сильним, він зігріватиме не вміст, а повітря навколо.
Фахівці кажуть, немає сенсу використовувати великі пальники для невеликих казанків.
Порада № 2. Накривайте казанок чи каструлю кришкою.
Порада № 3. Використовуйте тонкостінний посуд. Бажано, аби він мав антипригарне покриття. Інакше там слід варити страви з високим вмістом вологи й слідкувати, аби нічого не пригоріло.
Порада № 4. Користуйтеся термосами. В одному термосі – заварка, в іншому – окріп. Пити чай так буде економніше.
Порада № 5. Гречку, вівсянку та кус-кус можна готувати в холодній воді. Залийте кашу водою, зачекайте і просто нагрійте до потрібної вам температури. За 8-10 год гречка розм’якне.
Порада № 6. Налийте воду з крану у пляшку – вона нагріється до кімнатної температури.
Більше – у відео:
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com