Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як зменшити витрату газу на плитці чи пальнику

В умовах частого вимкнення світла для приготування їжі мешканці стали використовувати пальники. Як ними користуватися, аби зменшити витрати газу?

Повідомляє Інформатор з посиланням на ютюб-канал “ПроПоходи”.

Порада № 1 – не лінуйтеся відрегулювати силу полум’я. Якщо вогонь буде надто сильним, він зігріватиме не вміст, а повітря навколо.

Фахівці кажуть, немає сенсу використовувати великі пальники для невеликих казанків.

Порада № 2. Накривайте казанок чи каструлю кришкою.

Порада № 3. Використовуйте тонкостінний посуд. Бажано, аби він мав антипригарне покриття. Інакше там слід варити страви з високим вмістом вологи й слідкувати, аби нічого не пригоріло.

Порада № 4. Користуйтеся термосами. В одному термосі – заварка, в іншому – окріп. Пити чай так буде економніше.

Порада № 5. Гречку, вівсянку та кус-кус можна готувати в холодній воді. Залийте кашу водою, зачекайте і просто нагрійте до потрібної вам температури. За 8-10 год гречка розм’якне.

Порада № 6. Налийте воду з крану у пляшку – вона нагріється до кімнатної температури.

Більше – у відео:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору