Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Святковий рецепт гігантського вівсяного печивка

Отож, свято прийшло. Комусь Миколай під подушку поклав подаруночки, а комусь різочки. Проте, це ще не кінець. Святкову атмосферу можна продовжити приготувавши зі своїми дітьми щось разом. Це може бути навіть вівсяне печиво. Одне й велетенське. На всю родину.

Як його зробити — Розповідає Інформатор Калуш.

А зробити його досить просто. Беремо інгредієнти:

  • 100 г  вершкового масла кімнатної температури;
  • Пів склянки цукрового піску;
  • Пів склянки  світло-коричневого цукру;
  • Пів чашки  арахісового масла (воно, на щастя, уже є в наших супермаркетах);
  • 1 велике яйце;
  • 1 чайна ложка чистого екстракту ванілі;
  • Півтори склянки борошна;
  • Пів чайної ложки соди;
  • Чверть чайної ложки солі;
  • 3/4 склянки вівса;
  • Пів склянки сушеної журавлини;
  • Пів склянки шоколадної стружки;
  • Пів склянки крупно нарізаного арахісу (треба обсмажити його в меду).

Тепер до справи.

Розігріваємо нашу духовку до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером.

Етап 1: Пісочний цукор разом з маслом і коричневим цукром збиваємо у великій мисці міксером на середній швидкості до однорідності та легкості протягом 1-2 хвилин. Далі додаємо туди арахісове масло і змішуємо поки воно не стане однорідною масою. Окремо збиваємо яйце та ваніль і додаємо до попередньої маси. Опісля усе разом на низькій швидкості доповнюємо борошном, харчовою содою та сіллю. Наприкінці додаємо овес і мішаємо поки все це не стане однорідною густою масою.
Етап 2: Змішуємо сушену журавлину, шоколадну стружку та арахіс у маленькій мисці. Додаємо в тісто всі столові ложки журавлинної суміші, крім кількох, і перемішуємо до однорідності. Ставимо тісто в холодильник до злегка твердого стану приблизно на 15 хвилин.
Етап 3: Викладаємо тісто на деко. Розкатуємо його до розміру маленької піци (20-22 см)і 3-4 сантиметри в товщину. Посипаємо зверху відкладеною сумішшю сушеної журавлини.

Етап 4: Ставимо в духовку на 20-25 хвилин. І чекаємо поки воно не стане хрустким і золотистим по краях.. Опісля забираємо наше печивко на решітку й дамо йому охолонути (а це буде швидко, зважаючи на обставини).

Тоді нарізаємо його і всією родиною ласуємо.

Смачного, друзі!

Нагору