Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Для українських військових значно підвищать виплати

Українським військовим підвищать виплати. Це реалізується завдяки низці додаткових нарахувань. Тож наші захисники отримуватимуть більше, ніж раніше.

Повідомляє Інформатор.

Мова йде про підвищення всіх видів грошового забезпечення для військових та додаткових нарахувань, повідомила заступниця голови Міноборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Зі слів Ганни Маляр, зараз формально вже виплачено 60% від загального обсягу щомісячного забезпечення.

“Наприкінці року відбувається низка додаткових нарахувань. … Тому в грудні ми виплатимо нашим воїнам майже на 37% більше, ніж це було у листопаді. Зараз ці нарахування якраз здійснюються”, – повідомила Маляр.

Міністерство вже профінансувало у військові частини 100% додаткової виплати за участь у бойових діях. Це 100 тисяч гривень. Також профінансували 100% додаткових виплат за службу під час воєнного стану, а це 30 тисяч гривень.

Як раніше пояснював міністр оборони України Олексій Резніков, нарахування зарплат складаються з щомісячного грошового забезпечення, на яке впливає посада, звання, вислуга років тощо. Друга складова – грошова винагорода, яку призначив президент на час дії воєнного стану.

Мобілізовані, які не беруть участь у бойових діях, отримують 30 тисяч гривень щомісяця. Військові, які воюють, отримують по 100 тисяч.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору