Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Голови громад Франківщини скаржаться на холод у лікарнях

Сьогодні, 20 грудня, в обласній військовій адміністрації пройшла нарада з питання забезпечення електроенергією жителів області. Прикарпатці скаржаться на холод у медзакладах.

Пише Інформатор.

На нараді повідомили, що в лікарнях та амбулаторіях, де світло вмикають лише на 2 чи навіть на 4 години, все одно холодно. Але проблема не тільки в опаленні. Не працює рентген та інше обладнання. До прикладу, така ситуація в Солотвинській лікарні Івано-Франківського району.

Про схожу ситуацію повідомили в смт. Єзупіль, де світла в дитячій лікарні не було більше 10 годин.

Технічний директор АТ “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник зазначає, що ситуація в енергосистемі зараз складна, а через нещодавні прильоти ще більше ускладнилася. Зараз ліміти в області нижчі. Графіки для окремих закладів зробити не можна, треба працювати з тими, які складені для населених пунктів.

“Стосовно тривалої відсутності світла: у нас є графіки, перемикання черг займає 20 або 25 хвилин. Бувають випадки, коли після увімкнення можуть бути значні навантаження на мережу. Тоді бригади самостійно приїжджають і вмикають електроенергію. Крім цього, можуть бути аварії, пошкодження мереж та інші причини відсутності електроенергії”, – каже Олег Сеник.

В обласній військовій адміністрації пообіцяли забезпечити такі медзаклади потужнішими генераторами.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору