Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську обіцяють покращити ситуацію з укриттями в школах

Сьогодні, 22 грудня, на сесії Івано-Франківської міської ради обговорили питання укриттів у школах громади. 

Повідомляє Інформатор.

Так, депутати обговорили питання про внесення змін до рішення міської ради від 28.01.2022 р. №7-4 “Про Програму “Освіта Івано-Франківської міської територіальної громади. 2021-2025 роки”.

У межах цього рішення передбачаються виділення коштів на укриття.

Депутат Олексій Петечел каже, що звертався у Департамент освіти та науки, аби йому надали інформацію про стан укритів в школах. Однак на його звернення не реагували, згодом все ж надали “два томи інформації”: “В окремих актах взагалі не зазначено, що обстежувалось. Напевно, питання безпеки наших дітей є номер один”.

Також він пообіцяв звернутися за документами про стан укриттів до кожного навчального закладу. До частини закладів, до слова, він уже звернувся, йому надали копії документів.

Депутатка Мар’яна Вершиніна додала: “До початку навчального року не всі укриття були готові, в деяких закладах батьки самостійно облаштовували укриття”. Депутатка спитала у заступниці міського голови Вікторії Дротянко, чи Департамент знає про ситуацію з укриттями.

Вона відповіла, що бачення по закладах є, деякі укриття будуть переформатовуватись. А загалом, у кожному закладі хотіли б змінити щось в укриттях.

Міський голова сказав у своєму репертуарі:

“Я скажу по-простому. У мене дід казав “Не шукайте гімна в сметані”. В нас 90% закладів мали бути закриті на клямку, але діти мають сі вчити. Тому дехто мав приймати непопулярні рішення. Кажу, не шукайте гімна в сметані”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору