Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську підбили підсумки акції “Російську книгу здай – перемогу наближай”

Сьогодні, 23 грудня, біля кінотеатру “Люм’єр” військовим передали автівку. Її придбали за кошти із зібраних на макулатуру російських книжок.

Пише Інформатор.

Акція “Російську книгу здай — перемогу наближай” тривала від жовтня. Книги збирали в приміщенні кінотеатру “Люм’єр”. Здавати їх можна й далі, акція триває.

Будемо використовувати по повній його, для забезпечення здоров’я військовослужбовців. Автівка в шикарному стані, я її протестував у різних режимах їзди, все повністю доглянуте, масла поміняні, ходова зроблена, все так, як має бути. Ми внесемо деякі корективи, вже на місці заклеїмо стопи, бо їздимо по дорогах, які не мають освітлюватись. А так взагалі — шикарна машина, просто неочікувано й приємно“, — розповідає Володимир Петречко, ротний медик 2 роти 102 бригада 78 батальйону. Рота перебуває на Запорізькому напрямку.

Кінотеатр “Люм’єр” був одним із пунктів збору літератури і за весь цей період на двох входах стояли ящики, де було підписано про збір книжок. Скажу, приносила книги дуже різна аудиторія людей: це й маленькі діточки, які приносили по одній книжечці, це й старші люди, це й молодь. Реально була дуже різна вікова категорія, але найбільше мені якось запам’яталася жінка літнього віку, яка привезла книги візочком і попросила їй допомогти розвантажити візок. І ми бачили, що вона дуже себе погано почуває, запропонували їй води, присісти, вона відмовилась, каже “Ні, у мене в роті таблетка, я маю заспокоїтися”. Я кажу, “Вам так жалко, бо ви здаєте літературу?” Вона каже “Ні, я це роблю з великою охотою, з великим бажанням, тільки є зворушливий момент, що ці всі книги збирали три покоління”. І, до речі, книги були всі в ідеальному стані, це повний візок. Вона попрощалася, сказала, що завтра ще привезе й насправді привозила“, — ділиться директорка кінотеатру “Люм’єр” Лідія Шкрібляк.

Читайте також: Російську книгу на макулатуру | пункти збору у Франківській ТГ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору