Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Понад 100 підприємців з Прикарпаття отримають гроші на бізнес від держави

Сьогодні, 26 грудня, повідомили про переможців останньої хвилі програми “Власна справа” від проєкту “ЄРобота”, який розробила держава. Завдяки проєкту 211 підприємець Івано-Франківщини отримає кошти на створення або ж підтримку свого бізнесу. 

Пише Інформатор, посилаючись на Суспільне Новини.

Заступниця директора обласного центру зайнятості Ольга Шевчук розповіла, що обласний центр зайнятості Івано-Франківщини отримав понад 700 заяв від підприємців.

Також вона зазначила, що документи на грант приймали з липня до грудня 2022 року.

За підсумками 12 хвиль програми “Власна справа” фінансування загальною сумою 30 млн грн отримає 121 підприємець області. З них 14 — вимушені переселенці. Вони мають створити на Івано-Франківщині понад 200 робочих місць”, — розповідає Ольга Шевчук.

Одним із тих, хто отримав кошти, став й Ігор Грицюк. Він є вимушеним переселенцем, який переїхав з Луганська в Івано-Франківськ у 2014 році. З того часу чоловік шукав сееб у різних сферах. Також працював над власною справою — курсами робототехніки, які довелося припинити під час карантину. Це наштовхнуло його на створення магазину зоотоварів.

Однак чоловікові не вистачало власних заощаджень, тому у липні 2022 року він подав заяву на мікрогрант. А вже в жовтні отримав гроші на власну справу:

“За програмою ми отримали 230 тис. грн. Гроші були цільові — на торговельне обладнання і товар для початку. В принципі, нам вистачило на половину того, що зараз є в магазині”.

Умову, яку необіхдно виконати – створити два робочі місця. Зараз Ігор активно це впроваджує:

“Поки що я займаюся цим особисто, щоб дослідити попит у районі, де ми відкрилися, і подивитися, як у нас піде. Якщо все буде добре, то після свят почнемо шукати людей і створимо два робочі місця. Згідно з умовами через податки ми повернемо отримані гроші”.

Заступниця директора обласного центру зайнятості Ольга Шевчук каже, що найчастіше бізнес-плани подавали саме заклади громадського харчування.

“Сюди входять ресторани, кав’ярні, піцерії, пекарні, магазини напівфабрикатів. Окрім цього, були СТО, а також бізнес-плани, традиційні для Прикарпаття, — вишивка на одязі. Були й такі заклади, які пов’язані з вихованням та розвитком дітей”.

Вона також додає, що упродовж трьох років представники центру зайнятості моніторитимуть роботу підприємців, які отримали гранти для того, аби кожен з них дотримувався умов програми.

Читайте також: Яким буде бюджет Івано-Франківської громади у 2023 році

Фото – Суспільне Івано-Франківськ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору