Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Тисячі людей завітали на Різдво у Криворівню | фото та відео

Криворівня вперше відсвяткувала Різдво 25 грудня. Сюди приїхали тисячі людей, аби відсвяткувати народження Христа й поколядувати. Адже яке Різдво без коляди?

Як відбулося це дійство покаже Інформатор Коломия.

На початку листопада громада Криворівні одноголосно вирішила перейти на святкування Різдва 25 грудня.

“Христос рождається. Слава Україні! Дякую, що ми сьогодні всі разом тут зібралися подивитися не лише на гуцульську автентику, а й святкувати Різдво з усією повнотою християнської церкви. Бо у світі є дві церкви – Божа і московська. Дякую, що ми сьогодні з Божою церквою”, – сказав під час проповіді настоятель храму отець Іван Рибарук.

Дійство відвідали тисячі людей, зокрема, й відомі. Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїми емоціями від побаченого у відео.

Серед колядників ми впізнали Дмитра Мазуряка – музиканта групи “Казка”. Як він потрапив до ватаги колядників?

“Я сам родом з села Іспаса, що на Буковині – це не далеко тут. Я надзвичайно сильно люблю розвивати своє – українське, надзвичайно пишаюся культурою та національною спадщиною предків. Так сталося, що я потоваришував з сином отця Івана Рибарука, пароха місцевої церкви. Але одразу я не потрапив у коло колядників, адже є прискіпливий відбір. Потрібно добре знати тексти всіх колядок, а також у розмові перевіряють твої цінності та пріоритети, чи годишся ти носити звання колядника славної Криворівні”, – каже він.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору