Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Блекаут для ювелірних крамниць Івано-Франківська: як змінилася їхня робота?

В період новорічних свят є традиція дарувати одне одному подарунки. Одним з варіантів того, що можна подарувати, є ювелірні прикраси. Тим більше, що у Франківську магазинів з ювелірними виробами чимало. Проте електроенергія у місті часто зникає, через що доводиться скорочувати робочий день магазинам, кав’ярням тощо. А яка ситуація з ювелірними магазинами? Чи працюють вони в умовах вимкнення світла? Чи купують люди прикраси в умовах війни?

Ці питання Інформатор вирішив задати місцевим крамницям з прикрасами.

У магазині “Камея” нам розповіли, що мають генератор на випадок вимкнень електроенергії:

“У нас все налаштовано, ми працюємо у звичному режимі, все в нас добре. Деякий час крамниця була без світла. Користувалися простими ліхтариками, а вже потім купили генератор”.

У ювелірному магазині “Love You jewelry house” кажуть, що продажі значно впали:

“У нас не так часто вимикають світло. Проте саме в період ажіотажу на свята крамниця була без електроенергії. Це якраз була чорна п’ятниця і день Святого Миколая. Тоді ми втратили продажі.

Цього року прикраси купують вдвічі менше, ніж минулоріч”. 

Адміністратори говорять, що крамниця не має генератора. Працюють з альтернативними джерелами світла:

“Ми маємо світлодіодну лампу, яка не дає багато світла, але з нею можна працювати. Також у нас комп’ютер має альтернативний спосіб живлення. Тому створені всі умови для того, аби покупець міг розрахуватися карткою чи готівкою”.

Ще одне ювелірне місце Франківська –  майстерня “Станіславські ювеліри”. Адміністрація майстерні розповіла Інформатору, що вони створюють прикраси власноруч. І в період вимкнення електроенергії виробництво страждає найбільше:

“Воно тоді зупиняється. Ми не можемо виготовляти ювелірні та ексклюзивні прикраси. Наш магазин не має генератора. Ми викручуємося з того, що скорочуємо графік роботи. Тобто робочий день у нас з 10:00 до 19:00, але зазвичай світло вимикають десь о 17:00-17:30. На генераторі ми не працюємо. Виробництво наше просто фізично не може працювати на генераторі, бо воно знаходиться у багатоповерхівці і на самий верх ми не можемо виставити генератор.

А щодо роботи магазину, то вимкнення світла впливають на роботу так само, як й іншим підприємцям”.

Крім того в майстерні кажуть, що зараз люди стали прискіпливішими до вибору прикрас:

“Вони думають над покупкою. Раніше було так, що чоловіки приходили до нас, швидко обрали подарунок і пішли. А зараз вони прискіпуються до всього”.

Так, вимкнення електроенергії, на жаль, негативно впливає на бізнес. Проте це вимушений крок, завдяки якому ми точно зможемо пережити цю зиму і перемогти ворога.

Читайте також: Поліція нагадує про заборону запусків салютів навіть у час свят

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору