Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківців попереджають про посилення вітру. Прогноз погоди 29 грудня

Сьогодні, 29 грудня, в Івано-Франківську буде мінлива хмарність. Значних опадів не передбачається, проте вітер посилиться.

Пише Інформатор з посиланням на Івано-Франківський ЦГМ.

Вітер сьогодні сягатиме 15-20 м/с (1-й рівень небезпечності, жовтий). На дорогах продовжує зберігатися ожеледиця.

Удень в місті буде від 7 до 9⁰ тепла. До слова, найтепліше цього дня було в 2020 році, коли стовпчик термометра зафіксував +12 ℃. Вологість — 61%. Тиск — 741 мм рт. ст. Тривалість світлового дня сьогодні складає 8 годин і 20 хвилин. Захід Сонця можна буде побачити о 16:33.

Народний прогноз погоди: 29 грудня вшановується пам’ять святого пророка Агея, десятого із дванадцяти малих пророків. Наші пращури помітили, що іній на Агея передбачає теплі святки (7 січня), і говорили: “Агей іній сій”, “а якщо іній рясний, то Ананій (30 грудня) буде ясним”. Якщо цього дня буде морозна погода, то вона протримається до Хрещення (19 січня). Згідно з народними спостереженнями, погода 29 грудня вказує на погоду квітня.

Нагадуємо, що наближається свято Нового року. Ближче до початку січня мешканці Івано-Франківська починають робити генеральне прибирання, йти на закупи та завершувати приготування до зимових свят. Однак деякі прикмети та забобони радять не виконувати всі справи в останній день року.

Про це більше на сайті: Що треба знати перед тим, як зустріти Новий рік – популярні забобони і прикмети

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору