Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Суди дозволили НБУ продати землю ТОВ “Станіславська торгова компанія” в Яремче

Національний банк України отримав можливість розпочати примусову реалізацію земельної ділянки ТОВ “Станіславська торгова компанія” в Яремче. 27 грудня Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги ТОВ “Станіславська торгова компанія” на рішення Господарського суду Києва про звернення стягнення на зазначену землю.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу НБУ.

“Станіславська торгова компанія” – один із майнових поручителів за стабілізаційними кредитами, виданими банку “Фінансова ініціатива”.

Розгляд цієї судової справи затягнувся майже на чотири роки, каже начальник управління правової та судової роботи з проблемними активами Юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко.

Зобов’язання ПАТ “КБ “Фінансова ініціатива” за кредитами не були виконані, НБУ у 2018 році звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом з метою звернення стягнення на земельну ділянку в судовому порядку.

Господарський суд міста Києва 7 жовтня 2020 року порушив провадження у справі про банкрутство ТОВ “Станіславська торгова компанія”.  У зв’язку з відкриттям провадження у справі про банкрутство ТОВ “Станіславська торгова компанія” справу щодо звернення стягнення на предмет іпотеки було передано до Господарського суду міста Києва.

Верховний Суд 2 грудня 2021 року задовольнив касаційну скаргу Національного банку, скасував ухвалу про банкрутство ТОВ “Станіславська торгова компанія” та передав справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Крім судового рішення про стягнення земельної ділянки, протягом 2018–2021 років суди ухвалили ще чотири рішення щодо звернення стягнення на нерухоме майно ТОВ “Станіславська торгова компанія”, які були виконані органами державної виконавчої служби.

Бенефіціар ТОВ “Станіславська торгова компанія” – підприємець Олег Бахматюк.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору