Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Болить голова та пересихає в роті: як побороти похмілля після святкування

Одного дня вам весело та безтурботно, а вже іншого — ви можете лежати в ліжку з головним болем і давати собі обіцянку “більше так не буду”. Якщо ситуація знайома, то, ймовірно, ви вже знаєте, що таке стан похмілля.

Пише Інформатор.

Тим не менш, похмілля — це інтоксикація організму, що з’являється після надмірно випитої кількості алкоголю. Серед основних симптомів:

  • сухість у роті;
  • пульсуючий головний біль, запаморочення;
  • нудота;
  • пришвидшене серцебиття;
  • втрата апетиту;
  • все навколо сприймається загострено, дратують яскраве світло, голосні звуки.

Стан цей не смертельний, але певний дискомфорт викликає. Втім, і його можна зменшити. При цьому не варто вибивати “клин клином” або пити знову алкоголь з надією позбавитися інтоксикації. Це призведе лише до того, що в організм потрапить чергова доза алкоголю. Натомість рекомендуємо вам гарно виспатися. Здоровий міцний сон зменшить прояви “післясвяткового” синдрому та додасть енергії.

Чи можна померти від похмілля: ознаки та симптоми критичного стану

Окрім цього, важливо пити багато води або чаю. Алкоголь стає причиною зневоднення організму, через що потрібно відновити водний баланс. У воду і чай рекомендують додавати мед, але це тільки у випадку, якщо у вас немає алергії. Також варто прийняти контрастний душ, після чого розтерти тіло рушником. Щоб полегшити головний біль, можна зробити холодний компрес, який треба прикласти на лоб.

Усунути симптоми похмілля допоможе легка прогулянка або час на свіжому повітрі. Також не забувайте їсти. Не завжди під час похмілля в людини є апетит, але перекусити все ж потрібно. Якщо маєте сили, зготуйте собі трохи бульйону чи посмажте яєшню, рекомендують також пити фруктовий сік. Від похмілля існують і таблетки. До прикладу, можна купити активоване вугілля або інші абсорбенти. Популярністю користуються й народні засоби: солоні огірки, розсіл, молоко, слабкий розчин соди та інші. Втім, усе індивідуально.

Слухайте свій організм та дайте йому трохи відпочити. Не картайте себе за зайвий келих минулого вечора, краще подякуйте за гарно проведений час і відновлюйтеся. Інформатор бажає вам гарного спокійного дня у новому 2023 році!

Фото взяті з відкритих джерел

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору