Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У центрі Франківська частують кутею

Сьогодні, 8 січня, на Вічевому Майдані всіх охочих пригощають традиційною кутею. Страви наварили на 4 тисячі порцій.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні в нас багата кутя, як на Різдво саме, більше всіх інгредієнтів, де і родзинки, мід, мак, перетертий з цукром, горіхи, пшениця обов’язково. Це традиційний рецепт для нашого регіону, така обрядова наша страва, без неї Святий Вечір і Різдво не відбувається”, — каже технологиня Авреляк Христина.

Сьогодні тут працює 30 волонтерів, усі — професійні технологи. До події готувалися тиждень, учора замочували тонну пшениці. В результаті вийшло дві тонни куті, яккої вистачить на 4 тисячі порцій.

Одна з гостей акції, кандидатка історичних наук із Харкова Юлія Дем’янчук ділиться, що в її регіоні традиція інша. Там кутю варять із рису, дуже густу. До неї додають смаколиків: курагу, ізюму, все що є. Окремо в банці носять узвар або компот, із яким її або змішують, або ж п’ють його окремо.

Читайте також: У центрі Франківська черга – роздають борщ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору