Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Різдвяну Зірку Пам’яті” організували на Прикарпатті – вшановували пам’ять загиблих воїнів-Героїв

Вчора, 9 січня, на Отинійщині, що на Прикарпатті, організували “Різдвяну Зірку Пам’яті” в день пам’яті первомученика Стефана. Це дійство відбувалося біля Угорницького Спасо-Преображенського чоловічого монастиря. Там зібралися родини загиблих у російсько-українській війні Коломийщини для того, аби вшанувати пам’ять Героїв.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Коломия.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською Єпархією Кир Андрій у співслужінні з Священноархімандритом монастиря, єпископом Павлом та духовенством.

Після завершення богослужіння відбулося освячення додаткових стел стіни пам’яті Меморіального комплексу. На ньому зображені фотографії загиблих воїнів, уродженців Коломийщини. Дзвоном скорботи вшанували кожного Героя, який віддав своє життя за незалежну Україну. До підніжжя пам’ятного знаку поклали квіти і запалені свічки.

У своєму виступі Отинійський селищний голова Олег Савчук зазначив, що наша боротьба триває і ми платимо найвищу ціну – гинуть найкращі.

Митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською Єпархією Кир Андрій нагородив голову Отинійської селищної територіальної громади медаллю «Хрест Свободи».

Вічна шана і вічна пам’ять усім Героям!

До теми: У Яблуниці прощатимуться з полеглим Героєм.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору