Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сотні мільйонів гривень на техніку: рятувальники Прикарпаття показали нове обладнання

Сьогодні, 11 січня, представники ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області провели показ нової рятувальної техніки й обладання.

Пише Інформатор.

В події взяти участь голови районних військових адміністрацій, голови територіальних громад, а також голова Івано-Франківської ОВА й голова обласної ради.

Сьогодні ми бачимо високий ступінь довіри до служби ДСНС у нашій державі і в нашій області, тому що працівники ефективно, якісно, оперативно виконують свої завдання, які перед ними поставлені. Але для того, щоби вони могли так ефективно й добре працювати, їм потрібне відповідне обладнання, їм потрібна відповідна техніка. Ми всю цю техніку маємо і хочу сьогодні запевнити, що наша область до будь-якої надзвичайної ситуації готова на сто відсотків“, — каже голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Вона додає, що наша область входить у п’ятірку найкращих за наявністю рятувального обладнання й техніки.

Частину техніки закупили в 2022 році й це, за словами начальника ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Володимира Чернецького, одна з найбільших закупівель за останні роки. Є тут і техніка, яку передали партнери з Німеччини й Польщі як гуманітарну допомогу — це 49 одиниць: 17 автоцистерн, інженерна техніка, фронтальні навантажувачі, екскаватори різної потужності. Вартість усього представленого — сотні мільйонів гривень із державного й обласного бюджету.

Ось такі модульні будинки є житлового й санітарного типу. Один розрахований на 5 людей. На встановлення потрібно приблизно три хвилини.

Також під час заходу нагородили рятувальників, які найбільше відзначилися на службі.

Читайте також: На Франківщині пожежні команди отримали пожежне обладнання та спорядження

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору