Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга на вихідні. “Найдовша подорож” Оксани Забужко

Цю книгу Оксана Забужко написала не для українського читача. Однак тут і нам можна почерпнути цікаві думки і пояснення. На вихідних ми пропонуємо вам прочитати “Найдовшу подорож” Оксани Забужко. 

Інформатор розповідає про книгу.

Книга побачила світ у 2022 році у видавничому домі “Комора”. Це есей, який складається зі вступного слова (замість передмови), історії першої (тридцятилітньої) та історії другої (тристалітньої). Його авторка писала для західної аудиторії. Тут вона розглядає витоки російсько-української війни, яка триває зараз, у тридцятилітньому та тристалітньому.

До історії тридцятилітньої входить – “Майдан-2014, або Програний бліцкріг”, “З історії Холодної війни, яка ніколи не припинялася”, “Чудо над Дніпром”

Частини біографічної історії авторки виділено дрібнішим шрифтом.

Обсяг книги невеликий (164 сторінки), вона доволі лаконічно оформлена.

У книгарні “Є” книга вартує 240 грн.

Оксана Забужко народилася 19 вересня у Луцьку. Її книги переклали багатьма мовами. Забужко – лауреатка народних та іноземних премій, серед них і Шевченківська, “Анґелус” та інші. Закінчила філософський факультет та аспірантуру з естетики Київського університету імені Тараса Шевченка. У 1987 році захистила кандидатську дисертацію на тему “Естетична природа лірики як роду мистецтва”.

Авторка книг: романи “Польові дослідження з українського сексу”, “Музей покинутих секретів”, “Хроніки від Фортінбраса”, “З мапи книг і людей”, “І знов я влізаю в танк…”, “Планета Полин”, філософські праці “Філософія української ідеї та європейський контекст: Франківський період”, “Шевченків міф України: Спроба філософського аналізу”, “Notre Dame d’Ukraine: Українка в конфлікті міфологій” та інші.

Читайте також: Книга на вихідні. “Після третього дзвінка вхід до зали забороняється” Оксани Забужко.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору