Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Наколядували 250 тисяч гривень: прикарпатські колядники передадуть усі гроші військовим

Під час різдвяних свят в Україні існує традиція: усі бажаючі збираються разом і клядують, обходячи усі домівки. На нашій Франківщині два таких зібрання заколядували на понад 250 тисяч гривень. Всі кошти хочуть передати на допомогу ЗСУ. У Татарові заколядували понад 100 тисяч гривень. У Бурштинській громаді вдалося зібрати понад 150 тисяч гривень.

Пише Інформатор, покликаючись на Ворохтянську селищну раду та Бурштинську міську раду.

На Ворохтянщині ініціювали громадську коляду, аби зібрати гроші для військовослужбовців з Татарова. На цю пропозицію відгукнулися чимало людей, в тому числі й чиновників, військовослужбовців та підприємців.

Волонтери-колядники почали колядувати біля церкви св. Великомученика Димитрія та відвідали шістдесят два комерційні заклади та домівки Татарова.

“Щирими колядками та зворушливими віншуваннями вдалося зібрати сто п’ять тисяч триста двадцять вісім гривень (105 328 грн), які спрямуються на потреби військовослужбовців”, – повідомили у пресслужбі Ворохтянської селищної ради.

У Бурштині колядували заклади культури Бурштинської міськради. Їм вдалося зібрати понад 150 тисяч гривень.

“Такі вчинки є дієвим підтвердженням єдності українського народу. Разом – ми сила, яку не подолати жодному ворогові!”, – повідомила начальниця відділу культури, туризму і зовнішніх зв’язків Бурштинської міської ради Тетяна Зорій.

До теми: Бандерівці на “Коляді на Майзлях”: четвертий день фестивалю.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору