Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Коляда на Майзлях”: у Івано-Франківську відбувся Гала-концерт 14 Міжнародного фестивалю

Сьогодні, 14 січня, закрили 14 Міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях”, який щорічно проходить у Храмі Царя Христа УГКЦ нашого міста.

Інформатор побував на закритті та ділиться з вами подробицями.

Цього разу зібралися найяскравіші виступи цьогорічного фестивалю. Концерт об’єднав оркестрову музику, сольний коляднцьки спів, дуети, тріо, квартети і багатоголосні різдвяні пісні.

Усі колективи дарували слухачам цю чарівну атмосферу єдності та духу Різдва.

Як розповів Інформатору співорганізатор фестивалю Отець Артемій Новіцький, цьогорічне дійство був тривожне, але сповнене надії та сподівань на перемогу:

“Атмосфера останнього дня була трішечки тривожною, бо країною літали ракети. Але ми вірили, що наша зброя не лише фізична, але й духовна. Сила в правді. Я б навіть назвав цей фестиваль не тільки фестивалем, а швидше – молитовним заходом. Люди завжди у тривожних, важких ситуаціях зверталися до Бога. Там знаходили відраду. І сьогодні це також була молитва до творця. 

Пісня завжди давала наснагу для боротьби. І тому я вірю, що коляда дала це ж саме для наших воїнів, бо все це було для них і задля них”.

Також отець Артемій розповів і про подальші плани фестивалю. Він сказав, що наступні 5 років “Коляда на Майзлях” буде тематичною:

“Підійматимуться теми перемоги, правди, істини. Також буде тема родини, милосердя і так далі”. 

Публікуємо для вас відеозаписи Гала-концерту. Бажаємо приємного перегляду!

До теми: Коляда для військових: п’ятий день фестивалю «Коляда на Майзлях»

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Артем Тригуб

Нагору