Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Графіки вимкнень електроенергії змінюють декілька разів на день: яка причина

Останні дні “Прикарпаттяобленерго” оновлює графіки вимкнень електроенергії декілька разів на день. Тому в споживачів змінюються години подачі світла. Яка цьому причина?

Розповідає Інформатор, посилаючись на коментар директора філії “Центральна” АТ “Прикарпаттяобленерго” Ігоря Пархуця.

14 січня росія вкотре завдала ракетного удару по території України. Влучили і в об’єкт енергетичної інфраструктури на Прикарпатті. Про це читайте більше в матеріалі:

Пожежники Прикарпаття локалізували вогонь на енергетичному об’єкті Івано-Франківщини – ОВА

Унаслідок цього доводиться змінювати графіки частіше, ніж раз на день. Також впливає температурний режим. Якщо диспетчери “Укренерго” декілька разів на день знижують ліміти, то години зі світлом для прикарпатців теж необхідно корегувати. 

Якщо ситуація була б стабільна та було розуміння, що не буде атак на критичну інфраструктуру, тоді можливо було б планувати графіки вимкнень і до чотирьох днів. Але враховуючи всі ці фактори, енергетики відштовхуються від ситуації, яка є станом на зараз. 

Споживачі також скаржаться, що четверта черга постійно забезпечена світлом. Однак Ігор Пархуць запевняє, що до всіх черг застосовуються графіки вимкнень. 

Черга 4 – специфічна, вона вимикається лише в ручному режимі. Якщо інші черги можна вимикати дистанційно, то в підчергах 4.1 і 4.2 треба їхати безпосередньо на підстанцію і в ручному режимі вимикати їх. Їх вимикають більше в денний час, але вимкнення також застосовують два рази на день”, – каже Ігор Пархуць.

Також є ситуації, коли будинки перемикають з однієї черги на іншу. Такі випадки пов’язані з аварійними вимкненнями, що не контрольовані та їх важко спрогнозувати. Для того, щоб заживити споживачів, які живляться від аварійної лінії, їх переводять на резервні лінії, що можуть належати до іншої черги. 

Ми стараємось такі аварійні роботи виконувати швидко, щоб у споживачів не збивалися черги. На це треба день, або максимум два”, – зазначив директор філії.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору