Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пам’ять для прийдешніх поколінь: в ІФНМУ відкрили анотаційну дошку Героєві

Вчора, 17 січня, у холі корпусу кафедри мовознавства ІФНМУ відкрили дошку пам’яті доцентові кафедри мовознавства Юрієві Чопику, який героїчно загинув у перші дні повномасштабної російсько-української війни.

Розповідає Інформатор із посиланням на Івано-Франківський національний медичний університет.

На відкриття прийшло керівництво університету, представники міської влади, духовенства, батьки, дружина й синочок Юрія Чопика, а також колеги, студенти і небайдужі містяни.

Наше завдання увіковічнити пам’ять про Юрія Степановича, аби прийдешні покоління, дивлячись на цей стенд, не забували, завдяки кому ми можемо працювати, вчитися, жити“, каже ректор університету Микола Рожко.

Юрій Чопик працював на кафедрі мовознавства з 2008 року. Володів латинською, старогрецькою, англійською та німецькою мовами. У 2017 р. захистив кандидатську дисертацію. Є співавтором двох підручників, словника та чотирьох посібників з латинської мови, планував працювати над докторською дисертацією.

У травні 2020 року підписав контракт на службу в ЗСУ, а коли у вересні-жовтні 2021 року був у відпустці, приходив на кафедру, аби побачитися з колегами, а також провести практичне заняття зі студентами.

Юрій Степанович умів для кожного знайти потрібні слова, був ініціативним, веселим і водночас дуже відповідальним“, ділиться спогадами завідувачка кафедри мовознавства Світлана Луцак.

Старший лейтенант Юрій Чопик служив у 80 штурмовій десантній бригаді, яка взяла на себе перші удари російських загарбників. Героїчно загинув 26 лютого 2022 року під с. Шилова Балка Бериславського району Херсонської області.

Указом Президента України від 21.04.2022 №268/2022 за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрій Степанович Чопик нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять!

Читайте також: На “стометрівку” повертаються куби з Героями

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору