Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську прощаються із загиблим героєм Тарасом Стахівим

Сьогодні, 21 січня, Івано-Франківськ попрощався зі своїм захисником, 19 річним Тарасом Стахівим.

З сумом повідомляє Інформатор.

На прощанні було близько 100 людей. З захисником прийшли попрощатися усі близькі й друзі захисника. Також були присутні і побратими захисника.

«Чому тобі лишати цей світ і відходити у вічність? Але так думали ми, а не він. Він думав, як захистити нашу країну, а не своє життя. Він загинув там, аби ворог не зміг прийти сюди», – сказав священник під час прощання.

Тарас Стахів народився 18 січня 2004 року. Був допитливим хлопчиком. Весь час читав книжки і енциклопедії. Він на випередження працював. Поліглот, дуже любив історію України, згадують Тараса у ліцеї, де він навчався.

Після закінчення ліцею він вступив на факультет іноземних мов у Чернівецький національний університет імені Федьковича. Мав стати перекладачем. Також захисник мав гарне почуття гумору. Був спортсменом Івано-Франківської міської федерації Зендокай карате-до. Мав чорний пояс з цього виду спорту. Був переможцем міжнародних і всеукраїнських змагань.

За декілька днів до повномасштабного вторгнення охороняв громадський порядок та волонтерив для ЗСУ. Але він хотів більше. Захисник долучився до полку Азов в червні 2022 року. Був помічником гранатометника у підрозділі «Хартія».

У Тараса залишися батьки, сестра, хрещені, друзі та його побратими.

Загинув воїн 15 січня 2023 року неподалік Бахмута, за декілька днів до 19 річчя.

Вічна пам’ять Героєві!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору