Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

40 дітей військовослужбовців поїхали на відпочинок до Угорщини

Діти захисників і захисниць з Івано-Франківської ТГ тиждень відпочиватимуть в угорському місті Дебрецен.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Подорож для діток пільгових категорій організували завдяки домовленостям між міськими головами Берегово, Дебрецена та Івано-Франківська.

За домовленістю міських голів цих міст це діти захисників і захисниць України, захисників і захисниць, які мають інвалідність внаслідок війни, це діти багатодітних захисників/захисниць і це діти захисників і захисниць України, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, завдяки домовленості нашого міського голови кількість дітей, які можуть поїхати на відпочинок, була збільшена. Ми розраховуємо, що буде можливість запропонувати таку поїздку дітям зниклих безвісти або дітям захисників і захисниць, які перебувають у полоні“, – каже заступник міського голови Олександр Левицький.

Поїздку організували швидко, адже головною умовою була наявність необхідних документів для виїзду за кордон. Наше місто надало матеріальну допомогу для нотаріального оформлення документів та страхування.

Відправили в Угорщину, програма дуже насичена. Нам попередньо скинули програму, це місто Дебрецен. В програмі маса екскурсій, можливо, навіть діти відвідають Будапешт. Програма дуже насичена і нам дуже сподобалося“, – зізнається Ольга Кальянова, дружина учасника бойових дій.

Під час відпочинку діти один день проведуть у столиці Угорщини – Будапешті, де відвідають аквапарк та екскурсію в старому місті. По дорозі до Угорщини діти зупиняться у Берегово, де зможуть відпочити та набратися сил перед перетином кордону.

Це не перша поїздка діток наших захисників за кордон. Завдяки співпраці, яку місто намагається щораз розширювати, ми маємо можливість подарувати такий відпочинок у містах Європи діткам учасників бойових дій. Івано-Франківськ підтримує родини тих, хто став на захист України і всіх нас. Дуже сподіваємося, що цього разу поїздка дітям сподобається і такий відпочинок ми організовуватимемо частіше“, – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

За тиждень сорок дітей і батьки повернуться з новими силами до Івано-Франківська. Вже за кілька тижнів до Дебрецена вирушить наступна група діток наших захисників та захисниць.

Читайте також: “Карітас” у Франківську запрошує на зустрічі для підтримки батьків та дітей

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору