Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хочете придбати автомобіль в Івано-Франківську? Тоді вам на авторинок

Тема покупки та продажу автомобілів буде актуальна завжди. Покупці шукатимуть найкращий варіант за найвигіднішу ціну, а продавці хотітимуть заробити більше. В Івано-Франківську однією з місцин для цього є авторинок, який знаходиться одразу за містом.

Інформатор сьогодні побував там і розповість про це місце детальніше.

Авторинок досить великий. Він працює щонеділі з 6:00 до 16:00. Окрім самих автомобілів, тут ще можна купити запчастини або ж частини автівки. Якщо ви будете з дітками, то для них тут знайдете різні іграшки або одяг.

На території авторинку є декілька кафе, де можна поснідати або пообідати.

Як розповіли нам у адміністрації авторинку, він працює вже понад 30 років. За цей час він встиг завоювати авторитет, завдяки чому тут щонеділі купують або продають автомобілі:

“Тут не відбувається ніякого шахрайства. Все згідно чинного законодавства. Однак якщо говорити про купівлю або продаж автівок, то до повномасштабного вторгнення продавали понад 100 машин за день, коли ринок працює. Сьогодні ж ця кількість зменшилася до 20 машин”.

“Інтернет-продажі навіть мають якусь перевагу над авторинками. Але спочатку продаж автівок здійснювався саме на авторинку. І не було інтернет-майданчиків чи чогось такого. Пізніше воно змінилося. Але покупці обирають авторинок, бо можуть прийти сюди, обрати сегмент автівок, який їх цікавить і зробити порівняння між цими автомобілями”.

Також адміністратори розповіли, чому авторинок працює лише в неділю:

“До прикладу, в Луцьку авторинок популярний в четвер. Відповідно ми вже не можемо працювати у цей день. В Чернівцях цей ринок найактивніший в суботу і так далі. Є міста, де є свої авторинки, і вони працюють в конкретний день тижня. І так склалося, що ми працюємо в неділю. Колись ще й працювали в суботу”. 

За роки роботи змінилося багато речей. Зокрема, й те, що раніше покупці не настільки детально перевіряли автівку, як це відбувається зараз:

“Якщо 30 років ти купував машину і не знав про те, що є товщиномір, то зараз вже більша частина клієнтів про нього знають. Та сама ситуація й з інтернетом. А відносно купівлі-продажу, то люди почали більш детально оглядати машину, ніж це було раніше. На СТО возять автівки перед покупкою.

На ринку можна купити автомобіль від 3 500 $ до 30 000 $. Дорожчий сегмент також можна купити, але колосального вибору у цій вартості між автівками на ринку не буде. Є також люди, які можуть будь-яку машину з закордону привезти сюди. Є фірми, які завоювали довіру і клієнти до них звертаються за такими покупками”.

Авторинок постійно допомагає ЗСУ:

“Ми купуємо транспортні засоби і передаємо їх на фронт. Також ми їх забезпечуємо усіма необхідними речами, які треба на фронті. Нам надсилають список того, що потрібно. І ми закриваємо ці потреби”.

Крім цього, адміністрація додала, що основне завдання авторинку – надати майданчик для купівлі чи продажу автівки. Також вони контролюють, аби люди це робили без шахрайства.

Любомир на авторинку продає машини вже 30 років. Розповідає, що є люди, які купують автівки лише на авторинку, а є ті, хто надають перевагу інтернет-майданчикам:

“Треба під всіх підлаштовуватися. Не один раз таке було, що все подобається, а в результаті клієнт не купує автівку. Таких клієнтів є 50 відсотків. Я з-закордону везу автівки. Але наразі це стало значно складніше робити через війну. У людей дуже сильно впала купівельна спроможність. Ті, що мали гроші на середній сегмент автівок, то зараз купують те, що в дешевому. Та й зараз бідний асортимент”.

Тож якщо вам треба обрати транспортний засіб, його детально оглянути і можливо навіть трошки поторгуватися, то приїжджайте на авторинок за адресою село Угринів, вулиця Об’їздова.

До теми: Номерні знаки на автомобілі: як не отримати штраф.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Артем Тригуб

Нагору