Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

То доріжка чи сад? Міська влада обіцяла облаштувати територію біля міського озера

Жителі Івано-Франківська роками скаржаться на територію поблизу міського озера. Якщо центральний вхід до нього впорядкований, то доріжкою від Південного бульвару до озера пройти важко.

Деталями ділиться Інформатор.

Причина цього — “вічне” болото, що майже не просихає протягом року. Впорядкування потребує не лише доріжка до озера, а й територія навколо неї. Після дощу і снігу пройти з Південного бульвару до озера та залишитися з чистим взуттям — неможливо.

Франківці вже не перший рік просять вирішити проблему. У березні 2020 та 2021 року мешканка міста Анастасія Андрійчук скаржилася:

“Маю дуже велику мрію, що заїзд на Міське озеро з Південного Бульвару буде таким же гарним, як і саме озеро! Бо навіть після найменшого дощу ґрунтова доріжка перетворюється в місиво і звичайний міський велосипед просто туди не здатен заїхати. Дуже потрібна асфальтована доріжка! Думаю мами з візочками теж були б в захваті!)) Що можна зробити і кого треба сильно просити, щоб це стало реальністю?”.

Щодо хрестів, то йдеться про таблицю на камені, де написана “міська легенда”. В ній звертаються до мешканців міста з проханням ставити свічки й молитися.

До слова, під публікацією франківки, 2 роки тому свій коментар залишив і міський голова Руслан Марцінків.

Далі директор міського департаменту благоустрою Ігор Сенчук розповів, що вулицю від Південного бульвару до міського озера планують облаштувати в 2021 році. Тоді, за його словами, вже почали розробляти проєктно-кошторисну документацію. Проте територія змін не зазнала. Для багатьох проблемою стає неможливість проїхати до озера на велосипеді чи з коляскою.

“Живу в цьому районі, часто їду велосипедом або прогулююсь пішки саме цією доріжкою. Також гуляють багато мамочок з візочками. Ця доріжка дуже потребує покращення!!!”пише Ольга Мельнікова.

“Там, на жаль, ніколи не було гарної доріжки. Думаю, що будинки будуть нові, але і доріжка буде”, — ділиться Руслана Белей.

Після недавніх дощів місцевість виглядає так:

На фото нижче — заїзд з Південного бульвару.

Збоку в чагарниках назбиралося чимало сміття.

Будемо слідкувати за ситуацією поблизу озера та повідомляти вас про нові деталі.

Читайте також: Стан дороги на вулиці Короля Данила

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору