Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

З вишнею, сиром і картоплею: як діти-ВПО у Франківську ліпили вареники

Сьогодні, 23 січня, в ресторані швидкого харчування “Паляниця” діток-ВПО вчили ліпити українські вареники.

Пише Інформатор.

Майстер-клас організовує “СпівДія хаб” у межах проєкту “СпівДія заради дітей”. Програмна менторка Мар’яна Ватаманюк розповідає, що раніше проводили ще один кулінарний майстер-клас, де вчили діток готувати кутю.

Під час події ментори розповідали про звичаї й традиції, які є в Україні. Одна з цілей – донести цю інформацію в легкій інтерактивній формі. Проєкт “СпівДія заради дітей” сьогодні існує в 30 містах і складається з різних активностей для дітей 5-12 років: майстер-класи, творчі заняття, психоемоційна підтримка.

Мар’яна каже, що найцікавіше у проєкті – те, як дітки починають дружити між собою. Часто вони приходять на заняття саме для того, аби побачитися із новими друзями.

Учасниця майстер-класу Марія приїхала у Франківськ із Запоріжжя. Дівчинка каже, що вареники ліпить не вперше, тож було не складно. Сподобалось їй усе й виділити щось одне складно. Також Марія розказала нашому кореспондентові, що найбільше любить вареники з картоплею.

На сьогоднішньому майстер-класі Назар Гаврилко, шеф-кухар “Паляниці”, вчив дітей ліпити вареники з трьома начинками: мак із вишнею, сир із зеленню й картопля.

Читайте також: Мальтійці відвезли допомогу на деокуповану частину Херсонщини

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору