Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Збив з автомата безпілотник: у Франківську відкрили дошку пам’яті воїну Тарасу Микицею

Тарас Микицей 4 липня 2022 року загинув в районі селища Спірне на Донеччині. Сьогодні, 23 січня, загиблому Герою відкрили анотаційну дошку.

Пише Інформатор.

Тарас Микицей народився 24 грудня 1967 року, навчався в ЗСШ№7. Далі вступив до університету нафти й газу в Івано-Франківську. Відслужив 2 роки в армії.

У 2018 році пішов служити в лавах ЗСУ за контрактом в 108 окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10 Гірсько-Штурмової бригади. Служив три ротації в Новошкінському, Широкіно та Зайцеве. Після закінчення контракту в серпні 2021 року повернувся додому.

З першого дня повномасштабного вторгнення росії пішов захищати нашу державу разом зі своїми синами Юрієм і Михайлом. Сьогодні на відкритті анотаційної дошки на фасаді ліцею №7 син Юрій сказав:

“Я знаю, що батько був би проти такого заходу через свою скромність, але я не проти. Можливо, колись Бог дасть мені можливість пройти в центрі міста біля цього ліцею зі своїми майбутніми дітьми, і тоді я їм скажу, що тут народився їхній дід”.

У своєму останньому бою Тарас Микицей збив з автомата Калашникова безпілотник. Загинув під час бою з російськими окупантами. Посмертно нагороджений орденом “За мужність” (3 ступеня).

Вічна пам’ять і слава Герою.

Читайте також: У Франківську в останню путь провели героя Тараса Баторика

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору