Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ілюзія присутності: у Франківську презентували роман “Руки і сльози” Степана Процюка

Сьогодні, 24 січня, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка Степан Процюк презентував свій новий роман “Руки і сльози”.

Пише Інформатор.

Іванові було вділено чимало священних дарів. Тих дарів могло б вистачити на тисячі шукачів фортуни. Але Той, хто роздаровує при народженні, вирішив інакше“, – так починається роман, який оповідає про життя Івана Франка. Сьогодні в науковій бібліотеці зібралось чимало людей, охочих послухати його автора, Степана Процюка.

Письменник каже, що цей роман є одночасно й глибоко психологічним, і доступним для найширшого кола читачів. “Не має значення, ким вони працюють. Якщо вони знають українську мову й читають книжки – вони можуть читати мій роман про Франка“, – розповідає Степан Процюк.

Назва виникла не одразу, перед варіантом “Руки і сльози” письменник мав ще ідеї, проте зрештою зупинився на цій. Пояснює, що руки й сльози – два алегоричні символи життя Івана Франка. Ще одна символічна деталь – число три, яке нерідко виникає в біографії Каменяра, й, за словами Степана Процюка, відіграє велику роль і в його приватному житті.

Серед іншого читачі, які вже ознайомилися із романом, ділилися, що образ Франка вийшов досить живим, що текст ніби наближає його постать до нас. “Ілюзію присутності творити в романі важко. В цьому романі є ілюзія присутності“, – каже Процюк.

Кілька примірників книги автор подарував бібліотеці. Ще один подарунок – примірник роману про Тютюнника “Місяцю, місяцю”, перший тираж якого вже закінчився, а другий вийде лише в середині лютого. Тож якщо ви хотіли почитати нові романи Степана Процюка – тепер це можна зробити в обласній науковій бібліотеці.

Читайте також: Я був — не Я. Лиш мрія, сон: Павлу Тичині – 132

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору