Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Янголи спорту: в Івано-Франківську відкрили виставку, присвячену пам’яті загиблим спортсменам

Сьогодні, 27 січня, відбулося відкриття фотовиставки-реквієму за загиблими українськими спортсменами. Поблизу кожної світлини написана історія загибелі спортсменів і спортсменок внаслідок російсько-української війни.

Розповідає Інформатор.

Фотовиставка відбувається в краєзнавчому музеї Івано-Франківська, на 3 поверсі. Серед спортсменів на фотографіях зображені баскетболісти, пауерліфтери, танцюристи, бодібілдери, акробати, борці, футболісти, волейболісти та представники інших видів спорту. Зокрема, на виставці розмістили розповіді 8 прикарпатців: Володимира Волощука, Анатолія Розвадовського, Юрія Царика, Олександра Іванькова, Любомира Фединяка, Василя Дрогомирецького, Тараса Стахіва, Романа Круховського.

На фотовиставці — майстри спорту та чемпіони України, чемпіони світу, Європи, призери змагань, тренери та професійні спортсмени.

Історії у спортсменів різні: хтось загинув на фронті, хтось через ракетний обстріл з боку рф, деякі загинули в окупації, через теракт в Оленівці, під час штурму Маріуполя та інших злочинів і воєнних дій росії. Але одне у всіх спортсменів є спільне — вдячність усіх українців за представлення нашої держави на міжнародному рівні і за захист України від ворога. А також скорбота, яку кожен може висловити у Книзі пам’яті, що подорожує разом з експозицією.

Виставка триватиме до 10 лютого. Вхід — безкоштовний.

Читайте також: У Франківську просто неба фотовиставка про війну Руслана Ганущака

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору