Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сирники зі сметаною | рецепт тижня

Почати день із чогось солоденького та смачного – це завжди гарна ідея. Тому пропонуємо вам зготувати простий і легкий рецепт сирників, які точно сподобаються вам і вашій родині.

Тож готуйте сирники разом з Інформатор.

Здається, що це звична для всіх страва, яка не виділяється нічим, проте правильне приготування і красива подача розкриють її зовсім по-новому.

Отож, для початку підготуємо всі інгредієнти. Нам треба:

–        400 г сиру домашнього;

–        1 яйце;

–        3 ст. л. борошна ( і ще 3 ложки для паніровки);

–        3 ст. л. цукру;

–        3-4 ст. л. для приготування на сковороді;

–        1 дрібка солі;

–        ванільний цукор.

І починаємо готувати.

В одну велику миску додайте сир, сіль, яйце, цукор і ванільний цукор. Усе добре перемішайте виделкою чи товкачем. Якщо ви любите більш солодкі сирники, то звичайно можете ще підсолодити. Спробуйте суміш, щоб переконатися чи все виходить. Має бути не надто кисла маса з приємною текстурою.

Далі до отриманої суміші додайте 3 ст. л. борошна. Змішайте. Якщо маса досить мокра, то краще додайте ще 1 ложку борошна. Проте, не надто згущуйте, інакше сирники будуть твердими і втратять ніжний смак.

І починаємо творити сирні кульки. Але перед цим змастіть свої руки соняшниковою олією, адже тоді маса не буде прилипати до рук. Після, починайте ліпити невеличкі сирні кульки. Придавіть кульки руками, щоб вони стали більш плоскі. І кожного сирничка запаніруйте в борошні. Далі викладайте їх на кухонну дощечку присипану борошном.

Розігрійте сковороду на середньому вогні, змастіть 3-4 ст. л. олії. І викладайте сирники в розігріту пательню. Продовжуйте смажити 2-3 хвилини на середньому вогні до золотистої скоринки. Викладати сирники можете відразу в тарілку, або ж на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.

Для красивої та смачної подачі посипте готові сирники в тарілочці цукровою пудрою. Сметану можна подати окремо, або ж нею прикрасити одразу.

Смачного!

Валентина Вінковська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору