Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ затримала агента фсб – готував ракетний удар на заході України

СБУ у Тернопільській області затримала російського агента, який готував ракетний удар по електропідстанціях на заході України.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу СБУ.

Чоловік збирав інформацію про розміщення об’єктів критичної інфраструктури та особливості їхньої роботи на території західної України. Його цікавили локації і технічні характеристики місцевих електропідстанцій. Отримані відомості він планував передати ворогу для підготовки і проведення ракетних ударів по об’єктах енергетики.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець Кременецького району. Його російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював через соцмережі.

Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати. Як комунікацію з фсб використовував спеціально створений Телеграм-канал.

Під час обшуку у зловмисника вилучено телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору