Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Додаткова винагорода військовим: що зміниться з 1 лютого

З 1 лютого додаткову грошову винагороду військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС виплачуватимуть інакше.

Повідомляє Інформатор з посиланням на “Факти”.

Йде мова про застосування нового підходу до виплати 30 тис. та 100 тис. грн, кажуть у Міноборони. Розмір винагороди військовим, які на передовій, не змінюється. Це стосується також сімей полонених та зниклих безвісти.

“Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та ухвалено задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки і оборони України”, – пояснюють у Міноборони.

Виплати залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

Анонсовані зміни з 1 лютого стосуються:

  • військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України;
  • строковиків і курсантів ВВНЗ;
  • офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

З 1 лютого збільшується щомісячне (основне) грошове забезпечення (без додаткової винагороди) військових таким чином, щоб мінімальний його рівень для бійців ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби був не менше 20 100 грн, а для ДСНС та Нацполіції – не менше 17 000 грн.

Інформація про нібито скасування виплат 30 тис. грн військовим, які перебувають в тилу, – неправдиве.

“Повідомлення українці трактують не зовсім правильно, оскільки стосуються поправки в законі лише військових прокурорів та співробітників Служби судової охорони, про що говорить постанова Кабміну №43 від 20.01.2023”, – йдеться у повідомленні.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору