Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Однорічному хлопчику з Івано-Франківська видалили 10-сантиметрову ракову пухлину

За допомогою трьох 5-міліметрових проколів, лікарі Львова спільно з франківськими колегами видалили однорічному Матвійку пухлину.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

Дитину прооперували в Лікарні Святого Миколая. Утворення вростало в органи маленького прикарпатця та могло розповсюдитися по всьому організму.

Те, що в малюка збільшився животик, його мама Вікторія помітила ще влітку, коли в Матвійка до того ж піднялася температура. Тоді вона звернулася до медиків Івано-Франківська, які спершу запідозрили кишкову непрохідність. Проте результати біопсії та комп’ютерної томографії показали ембріональну рабдоміосаркому – майже десятисантиметрову пухлину м’яких тканин. Злоякісне утворення локалізувалось у малому тазу.

Після цього хлопчик пройшов вісім курсів хіміотерапії. Утворення зменшилося більш, як у 2 рази, але все одно продовжило вростати в прилеглі органи. Щоб цього не сталося, Матвійку потрібна була операція. Її провели хірурги дитячої Лікарні Святого Миколая спільно з лікуючим лікарем Матвійка – хірургом Івано-Франківської дитячої обласної клінічної лікарні.

Через три п’ятиміліметрові проколи спеціалісти видалили пухлину та уражений нею сечовий міхур, простату та передню стінку прямої кишки. Для відходження сечі вони вивели сечоводи на живіт. Частину кишківника хлопчика лікарям вдалося урятувати.

Тепер прикарпатець має пройти реабілітацію, а потім ще декілька курсів хіміотерапії та променевої терапії. Після цього на Матвійка чекає ще одна операція, коли йому сформують новий сечовий міхур.

Читайте також: Мріє дожити до перемоги. Кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору