Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пропонували обленерго та ОВА поділити місто на 3 черги і відключати рівномірно — Руслан Марцінків про ситуацію з котельнями

Учора, 31 січня, ми писали про те, що АТ “Прикарпаттяобленерго” анонсував появу ще однієї черги 4.3. До неї належать котельні та споживачі, які з ними на одній лінії. Сьогодні, 1 лютого, міський голова прокоментував цю ситуацію.

Розповідає Інформатор з посиланням на Руслана Марцінківа.

Очільник міста зазначив, що їх просто поставиили перед фактом про те, що ситуація погіршується, і треба відключати котельні. Ряд котелень буде без світла з 10 до 12 години і з 21:00 до 01:00.

“На жаль, ми на це впливу не маємо. Хоча пропонували військово-цивільній адміністрації, обленерго поділити місто на 3 черги і відключати рівномірно. Тобто, сьогодні лікарні і інші заклади мають генератори і можуть забезпечувати, і світла би було більше. Якби це було просто місто поділене на 3 частини, відключалося би почергово. Ну але сьогодні рішення приймає обленерго і військово-цивільна адміністрація”, — каже міський голова.

Він додав, що на його думку, це не повністю справедливо:

“Близько 300 об’єктів сьогодні в різний спосіб або менше виключається, або взагалі не виключається. На мою думку, це забагато, кількість об’єктів по яких прийнято рішення. Навіть “білий дім”, податкова чи інші органи можуть у вечірній час відключатися і з цим нічого такого, проблеми я не бачу. Але рішення приймає “Прикарпаттяобленерго” разом з військово-цивільною адміністрацією для всієї Івано-Франківської області. Тому ось така ситуація”.

Цікаво, що технічний директор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник учора сказав, що дійшли згоди разом з містом вимикати котельні. Проте мер Івано-Франківська запевняє —  остаточне рішення приймає “Прикарпаттяобленерго” та військово-цивільна адміністрація області.

Також, щоб забезпечити безперервну роботу котелень, їх спробують під’єднати до генераторів.

Читайте також: Підчерга 4.3 | оприлюднили перелік адрес

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору