Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Міському перинатальному центрі Івано-Франківська зможуть проводити ранню діагностику слуху в новонароджених

Міський перинатальний центр придбав сучасний апарат для раннього діагностування слуху у новонароджених. Медики кажуть, що це дозволить якнайшвидше скоригувати лікування у ранньому віці, якщо в ньому є потреба.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Лікарка й заввіділення Міського перинатального центру Марія Гриців каже, що новий аудіометр, який купили у медичний заклад – це найякісніша допомога у визначенні слуху в новонароджених. “Принцип даного апарату грунтується на тому, що він видає певні звукові сигнали певної сили. І ці сигнали доходять до внутрішнього вуха, і таким чином відбувається коливання у внутрішньому вусі, там є свої особливості анатомічні. І апарат реєструє чує дитина чи не чує. З’являються такі стовпчики зелені і дають відповідь, що дитина чує. Дитинка чує. Все добре“, — розповідає вона.

Маленький Сашко, якому лише 3 дні, має бездоганний слух — це визначив новий апарат одразу після появи на світ хлопчика. “Це дуже корисно для матерів. Я думаю, що всім цікаво, чи їхня дитинка правильно розвивається, чи не має проблем зі слухом, тому я думаю, це дуже актуальний пристрій в нашому пологовому будинку“, — каже мати Сашка, породілля Христина Виклинець.

Це є дуже важливо, це є вимога сучасності і це є, напевно, спокій для мами. Тобто мама з першого дня чи з другого дня, коли вона перебуває тут, вона вже знає, що з дитиною все в порядку, дитина має добрий слух і, відповідно, вона не має ніяких проблем. Або ж навпаки, у дитини є проблема зі слухом і тоді ми таку маму з дитиною переводимо на інші рівні, тобто в дитячу обласну лікарню для того, щоби все ж таки розуміти, що з дитиною є і як може медицина в цій ситуації допомогти. Це обладнання куплене за кошти міської громади і воно має бути для всіх закладів такого рівня. Ми дуже тішимося, що ми маємо це обладнання” — каже директорка Міського перинатального центру Марія Бойко.

Сучасний аудіометр у Міському перинатальному центрі поки один, але він повністю забезпечує потреби лікарів. На черзі — поступове, але якісне оновлення всього пологового будинку. Тут взялися за осучаснення як приміщення, так і обладнання.

Міський пологовий будинок має оновлюватися. Бо це дуже важливо. Тобто мають ремонтуватися палати, має закуповуватись нове обладнання, і ми уже робимо конкретні кроки, щоби пологовий будинок змінювався. Ми хочемо, щоб наш міський пологовий будинок став конкурентно здатним і бути конкурентним на ринку саме надання послуг пологів. Тому життя повинно приходити в нормальних умовах, з нормальним обладнанням, з нормальною діагностикою, і ми докладемо зусиль, щоби можна було поробити ці ремонти“, — резюмує міський голова Руслан Марцінків.

Окрім нового обладнання у Міському перинатальному центрі з’явилася нова функція: за допомогою QR-коду, який розміщений на дверях закладу, абсолютно анонімно, адресуючи головному лікарю, можна залишити відгуки про роботу медиків. Також тут започаткували і згодом видаватимуть усім новонародженим “паспорти” — пам’ятки батькам із відбитками маленьких ніжок їх чада.

Читайте також: Мешканці декількох сіл Івано-Франківської ТГ отримають індивідуальні контейнери для відходів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору