Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Злочин проти життя людини: в Івано-Франківську відкрили виставку про війну

Сьогодні, 10 лютого, відбулося відкриття виставки “Дерево великої висоти, що стоїть посеред землі”. Авторка — Поліна Щербина.

Розповідає Інформатор.

Художниця живе та працює в Києві, в художній діяльності намагається розширити сприйняття та поняття живопису. Поліна Щербина розкриває тілесність через форму дерева, на дерев’яних дошках експериментує з різьбою та випалюванням, що балансують між рельєфом і рисунком.

За словами авторками, проєкт наповнений роздумами про людину як природу та про війну, що знищує все навколо. Чорні плями випаленого дерева символізують вигорілі дні війни в наш мирний час. Вони поглинають життя, спогади про минуле та план на майбутнє. Але на противагу темряві завжди є світло. На виставці представлені роботи на дерев‘яних і тканинних полотнах.

“Насіння, паростки, дерево — це відродження, це тіло, яке зростає з природи, а потім знову повертається до неї. Баталія з деревом, що проростає нізвідки, — це образ боротьби за свободу, супротив ірраціональному злу. Це зрубані гілки дерева, що стоїть посеред землі, які все одно проростуть, наступної весни”, — каже про свій проєкт художниця.

Виставка буде проходити до 28 лютого в Центрі сучасного мистецтва на вулиці Марійки Підгірянки, 23. Вхід вільний.

Читайте також: Франківець створив понад 1000 іграшок, присвячених видатним українцям | інтерв’ю з Богданом Савлюком

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору