Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На одній з вулиць Франківська запровадять двосторонній рух: подробиці

Тепер вся вулиця Тарнавського буде двостороння. Таке рішення обумовлене новою схемою руху на перехресті з вулицею Дністровська.

Розповідає Інформатор, покликаючись на заступника міського голови Івано-Франківська Михайла Смушака.

Також він додав, що ці зміни синхронізують з оновленою циклограмою роботи світлофору. На ньому з’являться додаткові секції і фазами.

Також на цій дорозі буде можливість:

  • повертати ліворуч з Василіянок на Тарнавського в окрему фазу;
  • їхати прямо з вулиці Дністровської на вулицю Тарнавського;
  • повертати праворуч з Василіянок на Тарнавського;
  • створять новий пішохідний перехід через вулицю Василіянок.

“Нова циклограма світлофору складатиметься з чотирьох фаз, і буде практично безконфліктною, що суттєво підвищить безпеку дорожнього руху на даному перехресті. Рух з усіх напрямків буде більш плавним і передбачуваним”, – написав Михайло Смушак.

Запроваджуючи такі нововведення влада міста сподівається на збільшення пропускної здатності даного перехрестя за рахунок використання потенціалу вулиці Тарнавського. Розраховують розвантажити ділянку вулиці Василіянок в сторону до вул. Вовчинецької та вулиці Галицької, спростивши тим самим рух приватного та громадського транспорту.

“Окрім того, завдяки цьому рішенню ми врівноважимо потоки заїзду на кільце на перехресті вулиць Вовчинецької-Привокзальної та Купчинського. Зараз воно дещо розсинхронізоване відсутністю постійного потоку транспорту з вулиці Купчинського. Як наслідок, заїзд на кільце з вулиці Привокзальної є завжди довшим за рух з Вовчинецької”, – повідомив він.

За день до змін обіцяють заздалегідь повідомити.

 

До теми: У Івано-Франківську 40 учнів отримуватимуть щомісячні стипендії.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору