Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Коляда у Франківську триває: працівники та студенти медичного університету виступили на підтримку ЗСУ

Сьогодні, 14 лютого, в бібліотеці Івано-Франківського національного медичного університету колядували, щоб зібрати кошти на підтримку прикарпатських військовослужбовців.

Про це повідомляє Інформатор.

Усі зібрані кошти передадуть на підтримку 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. До слова, захід також відвідали поранені бійці бригади.

Анатолій Марчук з 109 гірсько-штурмового батальйону розповідає, що кошти будуть спрямовані для двох бійців. Одному з них у бою відірвало ногу, тож потрібні кошти на протезування. До слова, потерпілий військовий після того, як йому встановлять протез, далі хоче йти захищати Україну. Гроші також спрямують на протезування для другого бійця-мінометчика, якому міна обірвала частину руки.

“Жоден протез не замінить ногу чи руку, але людина зможе здійснювати свої функції набагато краще, ніж без нього”, — стверджує Анатолій Марчук.

Доцентка кафедри мовознавства, голова міського об’єднання “Просвіта” та співорганізаторка заходу Марія Гуцул коментує:

“Завтра закінчується пора, коли український народ колядує і медичний університет долучається до того, щоб зібрати кошти для нашої десятої штурмової бригади. Ми можемо долучитися, заколядувавши. Хтось може сказати, що зараз не час аби співати. Але ми не співаємо, а колядуємо, тобто прославляємо молитвою”.

Колядували сьогодні студенти, народні артисти України, працівники навчального закладу, діти, чиї батьки б’ються під Бахмутом. Частину коляди дивіться на нашій фейсбук-сторінці.

Читайте також: Допомогти бійцям. На Франківщині шукають цікаві лоти для благодійного аукціону

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору